κοισπε anakoinoseisΑνακοινώσεις

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε την 23 Μαίου, 2017

Καθώς ο μέσος όρος ζωής αυξάνεται παγκοσμίως, εκφυλιστικές νόσοι, όπως οι άνοιες και ιδιαίτερα η άνοια τύπου Alzheimer διαγράφουν μία ανάλογη αυξητική πορεία. Η κοινωνία μας δεν αποτελεί εξαίρεση μπροστά στην έξαρση του φαινομένου, γεγονός που τοποθετεί τις προσπάθειες πρόληψης και θεραπείας όλων των μορφών άνοιας σε πρώτη προτεραιότητα. Η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη της νόσου Alzheimer και των άλλων μορφών άνοιας είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός ΠΕ Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ασθενών με άνοια «Αρσινόη» της Εταιρείας Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών «Πανάκεια» υπό την αιγίδα της Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας Νοτίου Αιγαίου, διοργανώνουν δωρεάν έλεγχο της μνήμης μέσα από σύντομες δοκιμασίες νευροψυχολογικής αξιολόγησης (συνολικής διάρκειας 30 λεπτών), σε άτομα άνω των 60 ετών. Για την συμμετοχή στα τεστ είναι απαραίτητο να προσκομιστεί ο ΑΜΚΑ.

Η επιστημονική ομάδα αποτελείται από ψυχολόγους, κοινωνική λειτουργό της Εταιρείας Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών «Πανάκεια» και συγκεκριμένα τους: Δρ. Πλατή Αναστάσιο ψυχίατρο, Βελεγράκη Θεοδοσία ψυχολόγο, Κυπραίου Βασιλική ψυχολόγο, Παρδαλού Τσαμπίκα Κοινωνική Λειτουργό. 

Οι δοκιμασίες νευροψυχολογικής αξιολόγησης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15 Ιουνίου 17:00-20:00 και την Παρασκευή 16 Ιουνίου 09:00-12:00 στην έδρα του ΚΟΙΣΠΕ στα Λέπιδα. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλ. 22470 23105 και ώρες 09:00-12:00 από Δευτέρα 5 Ιουνίου έως και Παρασκευή 9 Ιουνίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ